Komunikaty bieżące

DOSSIER

Firma „ Kreatywna Kuchnia” Przemysław Czekała została założona   16 kwietnia 2009 roku przez Wielkopolskiego szefa kuchni Absolwenta Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomi w Poznaniu Przemysława Czekały.

Doświadczenie zdobywał jako szef kuchni w restauracjach oraz restauracjach hotelowych w całej Polsce. Wiedza, doświadczenie i miłość do sztuki kulinarnej zaowocowało na arenie międzynarodowej gdzie jako reprezentant oraz kapitan Reprezentacji Narodowej Polski Kucharzy zdobył przez okres trzech lat ponad 20 medali na konkursach i mistrzostwach kulinarnych w Europie.

W tym samym roku zostało otwarte pierwsze studio kulinarne w najnowocześniejszym studium mokrych produktów na Europę zachodnią firmie Unilever Polska w Poznaniu, gdzie kucharze „Kreatywnej Kuchni” dbali o kubki smakowe przybyłych gości z całego Świata, oraz o przygotowywanie eventów kulinarnych dla pracowników firmy.

W 2012 roku firma rozpoczęła stałą współpracę z Hotel Rodan w Skrzynkach/ koło Kórnika gdzie przez trzy lata była odpowiedzialna za całą część gastronomiczną w hotelu. Jako jeden z pierwszych hoteli w Polsce wprowadził na stałe w swoje port folio prowadzenie profesjonalnych warsztatów kulinarnych oraz otwartych kolacji degustacyjnych.

W 2014 roku „Kreatywna Kuchnia” otwarła swoją pierwszą restaurację w Zespole Pałacowo – Parkowym Gułtowy k/ Kostrzyna gdzie do dzisiaj prowadzi działalność.

Od 2015 roku „Kreatywna Kuchnia” Przemysław Czekała została partnerem firmy Amica Polska, gdzie odpowiada za prowadzenie wsparcie w warsztatach kulinarnych dla swoich klientów w całym kraju.

W pałacu Gułtowy firma prowadzi szeroki wachlarz Usług dla swoich klientów indywidualnych, biznesowych oraz placówek szkolnych.

Na co dzień współpracuje z ponad dwudziestoma placówkami szkolnymi. Dzienna ilość porcji całodziennego menu to ponad 6000 porcji dla 1300 podopiecznych. Od września do grona naszych stałych klientów dołączą jeszcze cztery placówki o łącznej ilości 600 podopiecznych.

Firma „Kreatywna Kuchnia” dla swoich stałych odbiorców ma do zaoferowania przygotowanie warsztatów kulinarnych prowadzonych przez wykwalifikowanych szefów kuchni. Przygotowanie pikniku dla podopiecznych wraz z rodzinami podczas którego zadbamy o podniebienia naszych gości, a nasi dietetycy pomogą i odpowiedzą na pytania dotyczące zdrowego żywienia.

Oprócz tego nasi szefowie kuchni to specjaliści w dziedzinie kuchni molekularnej gdzie będą mogli przygotować dzień otwarty z kuchnią molekularną w Waszej Szkole.

Przez ostatnie lata nasza firma zdobyła zaufanie klientów indywidualnych, biznesowych, grup zorganizowanych oraz placówek szkolnych, przedszkolnych co zaowocowało otwarciem naszej kolejnej placówki gastronomiczno – hotelarskiej Domu Gościnnego w Trzebisławkach k/ Kórnika.

 

TYDZIEŃ 03.06 – 07.06

Poniedziałek

Zupa - Domowy rosół z makaronem, marchewką i pietruszką 1, 3,7 ,9

Obiad - Udko drobiowe w sosie pieczarkowym, surówka z buraczków, ziemniaki gotowane z koperkiem, kompot owocowy 1, 3, 7 ,9

Średnia wartość odżywcza jadłospisów:

Wartość kaloryczna: 965 kcal

W tym:

Procent energii z białka:                         19 %

Procent energii z tłuszczu:                      21 %

Procent energii z węglowodanów:            60 %

 

Wtorek

Zupa - Zupa szczawiowa z jajkiem gotowanym 1, 3,7 ,9

Obiad - Filet z kurczaka w sosie myśliwskim z pieczarką i ogórkiem kwaszonym , domowe kluseczki kładzione, kompot owocowy 1 ,3 7, 9

Średnia wartość odżywcza jadłospisów:

Wartość kaloryczna: 988 kcal

W tym:

Procent energii z białka:                         20 %

Procent energii z tłuszczu:                      19 %

Procent energii z węglowodanów:            61 %

Środa

Zupa - Warzywna z ziemniakiem i soczewicą 1, 7, 9

Obiad - Spaghetti Bolognese z warzywami, makaron spaghetti gotowany, tarty ser żółty, kompot owocowy 1, 3, 7 ,9

Średnia wartość odżywcza jadłospisów:

Wartość kaloryczna: 990 kcal

W tym:

Procent energii z białka:                         16 %

Procent energii z tłuszczu:                      23 %

Procent energii z węglowodanów:            61 %

Czwartek

Zupa - Krem z buraka z ziemniakiem i zieleniną 1, 7 ,9

Obiad – Zrazik wieprzowy nadziewany papryka w sosie własnym, ryż parowany, surówka z modrej kapusty z porą i jogurtem, kompot owocowy 1, 3, 7, 9

Średnia wartość odżywcza jadłospisów:

Wartość kaloryczna: 987 kcal

W tym:

Procent energii z białka:                         17 %

Procent energii z tłuszczu:                      23 %

Procent energii z węglowodanów:            60 %

Piątek

Zupa - Zupa kalafiorowa z makaronem i kiełbaską 1, 3,7, 9

Obiad - Domowe naleśniki z serkiem malinowym, kompot owocowy – 1,3, 7

Średnia wartość odżywcza jadłospisów:

Wartość kaloryczna: 990 kcal

W tym:

Procent energii z białka:                         18 %

Procent energii z tłuszczu:                      30 %

Procent energii z węglowodanów:            52 %

 

 

AGENDA– ALERGENY

1.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,   2 SKORUPIAKI,   3.JAJA,     4.RYBY,     5.ORZECHY ZIEMNE,   6.SOJA,     7.MLEKO I PRZETWORY MLECZNE,       8.ORZECHY,       9.SELER,       10.GORCZYCA,     11.SEZAM,     12.DWUTLENEK SIARKI,         13.ŁUBIN,       14.MIĘCZAKI                                                              

 

TYDZIEŃ 10.06 – 14.06

Poniedziałek

Zupa - Zupa żurek staropolski z jajkiem 1, 3, 7 ,9

Obiad - Domowe pierogi leniwe z masłem, surówka z marchewki z brzoskwinią , kompot owocowy 1,3,7

Średnia wartość odżywcza jadłospisów:

Wartość kaloryczna: 970 kcal

W tym:

Procent energii z białka:                         17 %

Procent energii z tłuszczu:                      25 %

Procent energii z węglowodanów:            58 %

 

Wtorek

Zupa - Krem z pietruszki z grzankami 1, 3,7 ,9

Obiad - Gołąbki z młodej kapusty z sosem pomidorowym, ziemniaki puree z zieleniną, kompot owocowy 1,7,9

Średnia wartość odżywcza jadłospisów:

Wartość kaloryczna: 959 kcal

W tym:

Procent energii z białka:                         15%

Procent energii z tłuszczu:                      23 %

Procent energii z węglowodanów:            62 %

Środa

Zupa - Zupa groszkowo- brokułowa z zacierką 1,3, 7 ,9

Obiad - Kotlecik mielony panierowany, sałatka z pomidorów ogórka i jogurtu, kasza bul gur, kompot owocowy 1,3, 7 ,9

Średnia wartość odżywcza jadłospisów:

Wartość kaloryczna: 974 kcal

W tym:

Procent energii z białka:                         15 %

Procent energii z tłuszczu:                      17 %

Procent energii z węglowodanów:            65 %

Czwartek

Zupa - Krupnik z warzywami i zieleniną 1, 3,7, 9

Obiad – Pyzy parowane z gulaszem wieprzowym i warzywami z surówką z kapusty kwaszonej z zieleniną, kompot owocowy 1,3,7,9

Średnia wartość odżywcza jadłospisów:

Wartość kaloryczna: 982 kcal

W tym:

Procent energii z białka:                         19 %

Procent energii z tłuszczu:                      31 %

Procent energii z węglowodanów:           50 %

Piątek

Zupa - Zupa pomidorowa z makaronem 1,7, 9

Obiad - Miruna panierowana z siemieniem lnianym, zielone warzywa gotowane, ziemniaki gotowane, kompot owocowy 1,3,4, 7, 9

Średnia wartość odżywcza jadłospisów:

Wartość kaloryczna: 940 kcal

W tym:

Procent energii z białka:                         18 %

Procent energii z tłuszczu:                      20 %

Procent energii z węglowodanów:           62 %

 

 

AGENDA– ALERGENY

1.ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,   2 SKORUPIAKI,   3.JAJA,     4.RYBY,     5.ORZECHY ZIEMNE,   6.SOJA,     7.MLEKO I PRZETWORY MLECZNE,       8.ORZECHY,       9.SELER,       10.GORCZYCA,     11.SEZAM,     12.DWUTLENEK SIARKI,         13.ŁUBIN,       14.MIĘCZAKI      

 

Zamówienia rodzice mogą składać mailowo lub telefonicznie.

Tel. 508-255-527

Tel2. 502-169-239

Email: biuro.trzebisławki@gmail.com

Dane do przelewu

"Kreatywna Kuchnia" Przemysław Czekała

Trzebisławki 1

63-000 Środa Wielkopolska

51 1090 1450 0000 0001 4141 5831 Santander Kostrzyn

                                                        

W zakładce POBIERZ znajdziesz dokumenty, wzory pism, informacje, kalendarz i inne... Zobacz!

Dane kontaktowe:

Szkoła Podstawowa nr 1 im. Mikołaja Kopernika w Zalasewie
ul. Planetarna 7, 62-020 Zalasewo
telefon: +48-61-817-54-50
email: gimko@o2.pl