Projekt kulinarny w którym wzięliśmy udział ze szkołami z Turcji i Jordanii polegał na tym, że każda ze szkół przygotowywała potrawy swoje narodowe ze szczególnym uwzględnieniem tych zdrowych. Uczestnicy projektu w warunkach domowych przygotowywali potrawy na każdą porę dnia, tj. na śniadanie, obiad, kolację i deser. Następnie szkoły publikowały przepisy i zdjęcia potraw na platformie TwinSpace. Uczestnicy projektu pobierali przepisy i uczniowie ze szkół projektowych wykonywali potrawy partnerskich szkół. Następnie publikowali swoje dokonania również na stronie etwinning. W trakcie projektu odbyły się trzy spotkania na platformie TwinSpace - jeden nauczycielski i dwa uczniowskie. Celem tych spotkań było lepsze poznanie i możliwość rozmowy online. W projekcie zostały przeprowadzone dwie ankiety online. Jedna przed rozpoczęciem projektu dotyczyła znajomości angielskiego i państw uczestników  w projekcie. Druga ankieta na zakończenie projektu sprawdzała na ile poszerzyliśmy swoją wiedzę z zakresu języka angielskiego. Test wykazał znaczny postęp w poszerzeniu kompetencji językowych.

hf